Savills – Technical Due Diligence Zuiderhof Pavilions

Technical Due Diligence

Veel internationale beleggers zijn geïnteresseerd in het verwerven van vastgoed in ons land. Zowel woninggebouwen als kantoren zijn gewilde investeringsobjecten. Deze ondernemingen hebben echter niet genoeg kennis in huis van onze nationale en lokale wet- en regelgeving. Om een aankoopbeslissingen te kunnen onderbouwen wordt PVM vaak gevraagd om een diepgaand onderzoek uit te voeren naar de technische staat van een gebouw. Dat onderzoek bestaat veelal uit een inspectie ter plaatse, maar ook alle beschikbare gebouwdocumentatie wordt beoordeeld op volledigheid en juistheid.  De bevindingen worden in een uitgebreid rapport benoemd, er wordt een onderhouds- en investeringsbegroting opgesteld en ernstige risico’s worden benoemd. Deze complete analyse wordt een Technical Due Diligence genoemd, kortweg TDD.


Resultaat

De uitkomst van een TDD levert de potentiële koper vooral veel inzicht op. Is het te kopen object in een goede staat, dan ondersteunt dat de beslissing om tot aankoop over te gaan. Is het object in een minder courante staat, dan draagt de rapportage en de begroting bij aan de onderhandelingspositie van de koper. De koper kan immers middels ons onafhankelijke onderzoek aantonen dat er diverse (grote) gebreken moeten worden opgelost, wat daar de kosten van zijn en waarom het noodzakelijk is om die kosten te maken. Komen er hele grote gebreken of risico’s uit het TDD naar voren, dan kan dat in incidentele gevallen de onderbouwing zijn om van de koop af te zien.


Bijzonder

Wat een TDD erg leuk maakt is de unieke rol die PVM inneemt in een dergelijk proces. Het gaat niet sec om de techniek, het meedenken in het aankoopproces vraagt een grote betrokkenheid en levert daarmee een diepgaand advies op. Het brengt echter ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. PVM is zich goed bewust van deze verantwoordelijkheid en neemt deze zeer serieus. Als onafhankelijke professional hebben wij de afgelopen jaren diverse internationale opdrachtgevers bijgestaan bij het aankopen van Nederlands vastgoed.


Vervolg

Afhankelijk van het resultaat van een TDD wordt een object niet lang daarna gekocht. Daarmee is het juridisch eigendom veranderd, maar verandert er weinig aan het bestaande gebruik. De aanwezige huurders zijn voor de nieuwe eigenaar immers de grootste bron van inkomen. Er zijn echter ook vervolgtrajecten waarbij het verworven vastgoed grootschalig wordt gerenoveerd of wordt getransformeerd. Omdat PVM in het voortraject al veel kennis over het gebouw heeft opgedaan, gebeurt het niet zelden dat we gevraagd worden om een business case te maken voor het gebouw. Op die manier blijven we gedurende langere tijd bij de opdrachtgever en het gebouw betrokken en leveren we daarmee een grote toegevoegde waarde voor de opdrachtgever, maar ook voor alle toekomstige gebruikers van het gebouw.

Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Björn van Huijgevoort
Directeur
06 42 13 86 15
b.vanhuijgevoort@p-v-m.nl
Roy Zöld
Directeur
06 25 30 00 44
r.zold@p-v-m.nl
Nick van Steeden
Vastgoedadviseur
040 291 40 20
n.vansteeden@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.
Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!