VvE

PVM ondersteunt VvE's en VvE beheerders als onafhankelijke adviseur bij het beheren en managen van het vastgoed.

De Vereniging van Eigenaren kenmerkt zich door het grote aantal leden, waarvan eenieders belangen vertegenwoordigd wordt door de VvE. Het onderhouden en managen van een groot woongebouw is complex. Als vastgoedadviseur ondersteunen wij VvE’s bij het inventariseren van onderhoud, het uitschrijven van de vraag en aanbesteden, subsidieaanvragen en uitvoeringsmanagement.

Uitvraag en aanbesteding

Wanneer er bij een VvE onderhoud moet worden uitgevoerd, kan PVM ondersteunen bij het uitschrijven van de vraag en de aanbesteding. Uit een onderhoudsplanning volgen noodzakelijke ingrepen. PVM schrijft deze ingrepen uit in een uitvraag. Met het opstellen van een uitvraag worden de toekomstige werkzaamheden gespecificeerd, waardoor de kwaliteit van werkzaamheden voor de aanbesteding geborgd is. Op deze wijze kan tijdens de aanbesteding scherp worden gekeken naar de prijs, waarmee een hoge kwaliteit voor een goede prijs gegarandeerd is.

Uitvoeringsmanagement

Bij de uitvoering van werkzaamheden, van onderhoud tot investering, zijn veel verschillende partijen betrokken. Als vereniging van eigenaren is het managen van dit soort projecten een te grote taak. Wij kunnen VvE’s ondersteunen door deze taken over te nemen. Als spin in ’t web managen wij de communicatie tussen de bouw- en/of onderhoudspartijen, het bestuur van de VvE en de bewoners. Wij voeren kwaliteitscontroles uit over de gedane werkzaamheden en zorgen er zodoende voor dat het project van uw VvE soepel verloopt.

Subsidies

Het financieel rond krijgen van werkzaamheden is voor iedere organisatie een uitdaging. Het verkrijgen van subsidies voor ontwikkeling of onderhoud is een welkome toevoeging. Vanuit nationale en regionale overheden bestaan er verschillende subsidies waarvoor een VvE in aanmerking zou kunnen komen. PVM adviseert over mogelijke subsidies en ondersteunt bij het aanvragen van deze subsidies.

Duurzaamheidsadvies

Nederland staat voor de opgave van het verduurzamen voor het vastgoed. Als VvE is het mogelijk om hier aan bij te dragen. Duurzaamheidsoplossingen zijn zowel voor het milieu, als voor de verlaging van de woonkosten aantrekkelijk. PVM adviseert bij het opstarten van een duurzaamheidstraject om gezamenlijk tot de optimale oplossing voor het milieu en de VvE te komen. Een duurzame toekomst voor uw VvE.

Onderhoudsinventarisatie

Een complex van een VvE vereist onderhoud. De technische kennis die noodzakelijk is voor een onderhoudsinventarisatie is daartoe vaak niet in huis. PVM ondersteunt VvE’s bij het inventariseren van onderhoud middels een technische inventarisatie waaruit de onderhoudskwaliteit blijkt. De kwaliteit van het onderhoud wordt gerapporteerd en hieruit wordt een meerjaren onderhoudsplanning opgesteld. De doelstelling van de meerjaren onderhoudsplanning is het uitspreiden en minimaliseren van de onderhoudsuitgaven.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Davy Brummans
Vastgoedadviseur
06 - 51 15 16 43
d.brummans@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.