Onderwijs

PVM adviseert onderwijsinstellingen over huisvesting en de bijbehorende trends en ontwikkelingen

Het onderwijs heeft de afgelopen jaren veel veranderingen ondergaan. Op educatief vlak, maar zeker ook op financieel en organisatorisch gebied. Denk aan financiering door regionale overheden waarin landelijke overheden weer veranderingen aanbrengen. Of de flinke stapel verantwoordelijkheden die de onderwijsinstelling er sinds 2015 bij heeft gekregen. Een belangrijk onderdeel van deze verantwoordelijkheden is de huisvesting. PVM beschikt over uitgebreide kennis en kwaliteit voor het adviseren van onderwijsinstellingen op dit gebied. Over de volgende ontwikkelingen en trends hebben wij dan ook uitgebreide kennis in huis:

Overheveling buitenonderhoud

Het buitenonderhoud, dat tot voor kort binnen het gemeentelijke plantsoenonderhoud viel, is één van de nieuwe verantwoordelijkheden voor schoolbestuurders. De overheveling van het buitenonderhoud naar schoolbestuurders houdt in het kort in dat de bestuurders nu volledig verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan de buitenomgeving van de school en voor aanpassingen aan schoolgebouwen. Wij ondersteunen schoolbesturen in het ontwikkelen van een visie en het opvolgen daarvan, en in het managen van het onderhoud aan de buitenruimte en aanpassingen aan de school.

Frisse scholen

Een gezond binnenmilieu zorgt voor een verbeterde concentratie en prestatie van leerlingen. De gezondheidsklachten van leerlingen en medewerkers, en daarmee tevens het ziekteverzuim, verminderen. Het creëren van frisse scholen met een verbeterd binnenmilieu betekent daarnaast een vermindering van het energiegebruik, van de luchtvervuiling en het verbruik van fossiele grondstoffen. Hierdoor neemt ook de energierekening af. Kortom: een win-win situatie. Daar is slechts één ding voor nodig: goede implementatie. PVM inspecteert bestaande installaties en helpt bij het opstellen van een duurzaam installatieplan om de kwaliteit van het binnenmilieu te optimaliseren met een blik richting de toekomst.

Huisvestingsnanalyse (bezetting)

Schoolgebouwen zijn omvangrijk en worden op veel verschillende manieren gebruikt, evenals de buitenruimte. Efficiënt ruimtegebruik onderdrukt ruimtegebrek en vervangt investeringen in ruimtelijke uitbreiding. Het meten van de bezetting, de creatie van flexibel ruimtegebruik en daardoor efficiënter gebruik van het schoolgebouw is onze expertise. We ondersteunen hier dan ook graag in.

Onderhoud uitbesteden

Onderhoud aan schoolgebouwen is een aanzienlijke kostenpost. Dat komt door de omvang en het intensieve gebruik van deze gebouwen. Een kritische blik op het uitbesteden van onderhoud is dan ook van groot belang. Goedkoop is duurkoop in bepaalde gevallen. Wij stellen daarom voor uw schoolgebouw een onderhoudsplan op en helpen met het vinden van de beste partners in gebouwonderhoud. Kortom: wij nemen u uw zorgen compleet uit handen.

Inkopen en contracteren

Het realiseren, verbouwen en uitvoeren van onderhoud aan of (her)ontwikkeling van een school dient in alle gevallen gestart te worden met het inkopen van diensten of goederen. Inkoop gaat gepaard met aanbesteding, offerteaanvragen en netwerkontwikkeling. Wij hebben ervaring met het inkopen van goederen en diensten op gebied van realisatie, verbouw en onderhoud binnen alle sectoren van de bouw. Wanneer besloten wordt tot inkoop gaan we de contractfase in. Het sluiten van een contract op gebied van bouw en gebouwonderhoud vergt specifieke bouwkundige en juridische kennis over de betreffende situatie. PVM helpt u graag bij het contracteren van bouw- en onderhoudspartijen, zodat u alleen tekent voor hetgeen dat u nodig heeft.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Roy Zöld
Directeur
06 25 30 00 44
r.zold@p-v-m.nl
Paul Hendrikx
Directeur
06 51 22 80 96
p.hendrikx@p-v-m.nl
Marc Heijmans
Directeur
06 53 75 16 45
m.heijmans@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.