Bedrijven

PVM is vastgoedmanagementexpert in het bedrijfsleven

Bij de ontwikkeling, het beheer en de exploitatie van bedrijfsgebouwen is de winst- en verliesrekening leidend. Het wordt steeds duidelijker dat zakelijk vastgoed een productiefactor is waarmee geschoven kan worden. Vele overwegingen die bij vastgoedmanagement in het bedrijfsleven komen kijken zijn complex en gaan verschillende partijen aan. PVM is gespecialiseerd in industrieel vastgoed en de regelingen, processen en strategieën die daarbij komen kijken.

Aanbesteden en uitvragen

De primaire doelstelling van uw bedrijf is niet het managen van vastgoed. Het vastgoed is een middel om het primaire bedrijfsproces te huisvesten. Wij adviseren en ondersteunen bedrijven bij het managen van vastgoed doormiddel van het uitschrijven van de onderhoudsvraag en het leiden van het aanbestedingsproces. Het opstellen van een onderhoudsplan biedt inzicht in  de onderhoudsvraag, welke kan worden verwerkt in de aanbestedingsvraag. Het aanbesteden van het onderhoud zorgt voor een scherpe prijs onder uw voorwaarde, dus minder kosten en overlast voor uw bedrijf.

Huisvestingsstrategie

Huisvesting vormt de basis voor uw bedrijf. Locatie, pand, prijs; het speelt allemaal mee in de keuze voor de huisvesting. Ieder bedrijf verlangt een specifiek type huisvesting, een type dat bij het bedrijf past. Wij ondersteunen bedrijven bij het ontwikkelen van een huisvestingsstrategie. Deze huisvestingsstrategie wijst u de weg op gebied van bedrijfshuisvesting. We onderbouwen en beschrijven keuzes tussen short lease, long lease en koop, één locatie of meerdere locaties, A, B of C locatie en het al dan niet kiezen voor het nieuwe werken. Op deze manier zorgen wij dat u het maximale uit uw rendement kunt halen.

CREM

De vastgoedportefeuille van een bedrijf omvat een behoorlijke waarde, waaraan eveneens een aanzienlijke vaste kostenpost hangt. Het op strategische wijze inzetten van uw vastgoed oom de primaire doelstelling van uw onderneming maximaal te ondersteunen. Wij analyseren uw vastgoed en komen, door dit te koppelen aan de benodigdheden en vraag vanuit uw corebusiness, tot een vastgoedmanagement rapport. Dit rapport geeft u inzicht in de huidige situatie van uw vastgoed en de mogelijkheden voor betere afstemming met het bedrijfsproces. Met ons advies kunt u de toegevoegde waarde van het vastgoed voor uw bedrijf optimaliseren.

Het nieuwe werken

Het begrip ‘Het Nieuwe Werken’ heeft reeds veel bekendheid gekregen. Bij het invoeren ervan stuit men in de praktijk echter nog op een aantal problemen. Draagvlak vormt de basis van het goed invoeren van het nieuwe werken. Voor het creëren van dit draagvlak is het integreren van de fasering, de ondersteuning en de bedrijfsstructuur in een gestructureerd plan noodzakelijk. Wij stellen voor uw bedrijf een plan op waarin de overgang naar het nieuwe werken in zijn totaliteit uitgewerkt is, van ICT tot de inrichting van de flexibele werkplaatsen. Samen met u zorgen wij voor een goede uitwerking zodat na invoering een kostenbesparing gerealiseerd wordt en uw werknemers sneller, efficiënter en prettiger werken in de nieuwe werkomgeving.

Integrale planvorming

Verduurzaming van het bezit, flexibilisering, uitbreidingen… Wij ondersteunen bedrijven bij het creëren van integrale plannen voor het ondernemen van dergelijke transities in het bezit. Aan de hand van de gewenste transitie bekijken wij de juridische en maatschappelijke kaders en creëren we binnen de door u gestelde financiële eisen een plan dat aan uw wensen voldoet.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Roy Zöld
Directeur
06 25 30 00 44
r.zold@p-v-m.nl
Marc Heijmans
Directeur
06 53 75 16 45
m.heijmans@p-v-m.nl
Nick van Steeden
Vastgoedadviseur
040 291 40 20
n.vansteeden@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.