Organisatie & Beleid

PVM adviseert bij het (re)organiseren op het gebied van huisvestingsbeleid en huisvestingsorganisatie om de toegevoegde waarde van het vastgoed te optimaliseren.

Op zoek naar een betere organisatiestructuur en/of een gestructureerd vastgoedbeleid als regionale overheid, corporatie, belegger of bedrijf? Dan bent u bij PVM aan het juiste adres. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het opstellen van beleid, de inrichting van beleidsprocessen en het ondersteunen van organisaties bij reorganisatie of herinrichting. Met planvorming en vastgoedmanagementstrategie, krijgen we de kans en de uitdaging uw organisatie een grote stap verder te helpen in het efficiënt managen van uw vastgoed. Deze kans pakken wij graag voor u aan.

Formuleren beleid

Een gedegen en hanteerbaar beleid biedt een organisatie en voornamelijk haar medewerkers houvast van een niet te onderschatten waarde. De adviseurs van PVM pakken uw principes en waarden vast. Als onafhankelijk bureau zien wij de bedreigingen, maar ook de mogelijkheden om het vastgoed af te stemmen op de bedrijfsdoelstelling. Het inschakelen van PVM voorkomt interne discrepantie en belangenverstrengeling tussen afdelingen. Wij gaan opzoek naar het beste voor uw vastgoed én voor uw organisatie. Onze adviseurs formuleren een helder en hanteerbaar vastgoedbeleid dat voor en binnen uw hele organisatie helder en hanteerbaar is.

Operational excellence

Het optimaliseren van de bedrijfsvoering is een continu proces van finetunen van personele, financiële en facilitaire prestaties. Het creëren van ‘operational excellence’ is een proces dat cultuurverandering en -vorming vergt. Het streven naar de beste prestaties moet in het DNA van de medewerkers zitten. PVM kan adviseren, ondersteunen en stimuleren in het streven naar operational excellence. Wij hebben ervaring met het opstarten van LEAN trajecten en geven vastgoedopleidingen voor vastgoedprofessionals op verschillende niveaus. Alles om uw bedrijf te kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van de vastgoedprestaties.

Reorganisatie

Reorganisatie binnen een bedrijf betekent ingrepen op veel vlakken. Innovatie en vooruitgang bieden nieuwe kansen waardoor reorganisatie gewenst is. Het Nieuwe Werken is een van die kansen die, wanneer het wordt ingevoerd, voor zowel de organisatie als voor de huisvesting grote veranderingen met zich meebrengt.  PVM adviseert o.a. bedrijven, organisaties en gemeentes bij de invulling van deze huisvestingsvraagstukken. Wij adviseren hoe om te gaan met de nieuwste technieken en deze te gebruiken om de huisvesting en bedrijfsvoering te optimaliseren.

Professionalisering

Gemeentes, provincies en maatschappelijke organisaties hebben met de overdracht van verantwoordelijkheden naar lagere overheden ook het beheer van het vastgoed als taak erbij gekregen. De core-business van de maatschappelijke organisaties ligt niet in het beheren van vastgoed en zodoende is er veelal onvoldoende kennis in huis om dit adequaat en efficiënt uit te voeren. Als kennisexpert wordt PVM gevraagd voor ondersteuning en advies bij het beheren van het vastgoed. Gezamenlijk maken we een professionaliseringsslag om de onderhoudskosten van het vastgoed terug te dringen en tot een financieel haalbare exploitatie van het maatschappelijk vastgoed te komen.

Inrichten beleidsproces

Een goed beleid blijft niet op de plank liggen. Het krijgt een vervolg door invulling in de praktijk. Om dit te vergemakkelijken stellen wij ter aanvulling op uw beleid een kader op dat ondersteunt wordt door beleidshandboeken. Deze handboeken bevatten op alle vlakken van bedrijfsvoering een praktische uitwerking waarmee uw medewerkers aan de slag kunnen en geeft antwoord op vragen als ‘wat moet er gebeuren?’, ‘wanneer moet het gebeuren?’, ‘hoe moet het gebeuren?’ en ‘wie voert het uit?’.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Björn van Huijgevoort
Directeur
06 42 13 86 15
b.vanhuijgevoort@p-v-m.nl
Roy Zöld
Directeur
06 25 30 00 44
r.zold@p-v-m.nl
Marc Heijmans
Directeur
06 53 75 16 45
m.heijmans@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.