Duurzaamheid & Veiligheid

Als vooruitstrevend duurzaam adviesbureau ondersteunen wij organisatie in het creëeren van een veilige en duurzame toekomst.

Binnen vastgoed en de omgeving daaromheen wordt een enorme hoeveelheid energie gebruikt. Tot wel 40% van het totale energieverbruik vindt plaats in gebouwen en dat heeft een enorme invloed op het behalen van de energiedoelstelling van de overheid. Het verbruiken van energie is niet alleen ongunstig voor het klimaat, maar tevens voor de portemonnee. Het kost namelijk gewoon veel geld. Veiligheid is lastiger in waarde uit te drukken. Daarom zijn er eisen aan gesteld. PVM adviseert organisaties bij het implementeren van duurzaamheidsmaatregelen en de ontwikkeling van een veilige en toekomstgerichte gebouwde omgeving.

Energieprestatie

Door minder energie te verbruiken bespaart u geld. Dit zouden we dus ook kunnen omdraaien. Investeren in energiebesparende of –opwekkende maatregelen levert een besparing op in de energiekosten. Energiezuinig, energieneutraal of energieopwekkend vastgoed zorgt voor een kostenbesparing en vermindert uw CO2 Footprint; oftewel een beter milieu. Wij brengen uw huidige energieprestaties in kaart middels een energie-index of energiescan en adviseren u welke maatregelen u het best kunt nemen om te voldoen aan wet- en regelgeving en uw vastgoed toekomstbestendig te maken op energiegebied.

Maatwerkadvies

Het geven van Energieprestatieadvies (EPA), hedendaags maatwerkadvies genoemd, is één van de specialiteiten van onze adviseurs. Zij zijn speciaal gecertificeerd voor het geven van advies waarin energiebesparende of opwekkende maatregelen voor uw woning centraal staan. Onze adviseurs en inspecteurs bekijken uw woning en brengen de mogelijkheden in kaart. Dak, gevel, vloer of ramen isoleren? Zonnepanelen of andere installaties in en om het huis aanbrengen? Wij maken de benodigde investering, de besparing en de terugverdientijd voor u inzichtelijk!

Constructief onderzoek

Stort ons gebouw niet in? Constructieve zekerheid is één van de belangrijkste zekerheden als het gaat om veiligheid. In Nederland zijn veel gebouwen gelukkig in goede staat, maar toch kunnen er in constructies zwakke plekken voorkomen. Wanneer in beton of in de gevel een scheur ontstaat is dit niet direct gevaarlijk, maar door snel in te grijpen kunnen onnodige hoge kosten en gevaren voorkomen worden. Onze inspecteurs brengen kleine en grote constructieve gebreken voor u in kaart en adviseren u op welke termijn deze aangepakt moeten worden.

Veiligheidsinspecties (APK)

Onze adviseurs en inspecteurs beschikken over uitgebreide kennis op het gebied van veiligheid. Veiligheid in uw vastgoed betekent het uitbannen van risico’s op falen. Het doel is het creëren van een veilige en gezonde omgeving. Door middel van de risicokaart brengen we veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor u in kaart. Onze adviseurs brengen via deze kaart in beeld welke veiligheidsrisico’s er binnen uw vastgoed bestaan op het gebied van asbest, elektrische en luchtbehandelingsinstallaties, transportinstallaties, vergiftiging, inbraak en vluchtwegen.

Brandveiligheid

Brandveiligheid onderscheiden wij als aparte discipline binnen de veiligheidsscans. De brandveiligheidsexperts van PVM bieden u op praktische wijze inzicht in welke maatregelen nodig zijn voor uw gebouw om te voldoen aan de wetgeving volgens de NEN. Dit gebeurt middels het uitvoeren van een brandveiligheidsscan. Er wordt hierbij gekeken naar de wet- en regelgeving, maar eveneens naar de praktische uitvoeringsmogelijkheden. In zowel bestaande bouw als bij oplevering toetsen wij de brandveiligheid in uw vastgoed. Dankzij de scan van onze experts gaat uw vastgoedorganisatie op een veilige manier om met het risico op brand.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Björn van Huijgevoort
Directeur
06 42 13 86 15
b.vanhuijgevoort@p-v-m.nl
Urs Veltrop
Vastgoedadviseur
040 291 40 20
u.veltrop@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.