CREM

Wij adviseren organisaties bij het strategisch managen van het vastgoed. Daarmee optimaliseren we de toegevoegde waarde voor uw bedrijfsdoelstelling.

Corporate Real Estate Management bevat het strategisch en tactisch managen van de vastgoedportefeuille van organisaties met een andere corebusiness dan vastgoed. Vastgoed is een niet te onderschatten onderdeel van uw organisatie. Het is onderdeel van uw imago. Uw medewerkers en klanten dienen zich er prettig te voelen en het drukt daarnaast ook nog eens aanzienlijk op de begroting. Wij analyseren uw bestaand vastgoed en creëren een huisvestingsplan waarmee uw organisatie een stap vooruit maakt, zowel op financieel gebied als op gebied van tevredenheid en imago.

Strategisch huisvestingsplan

Wij hebben de kennis en kunde in huis om uw huisvesting te verbeteren. De basis van deze verbeteringen is een strategisch huisvestingsplan waarin we beschrijven wat de strategie op het gebied van huisvesting is. Dit met als doel een efficiëntieslag in de huisvesting, zodat het vastgoed op efficiënte wijze uw corebusiness ondersteunt. Deze strategie richt zich op de volgende onderdelen:

 • het verminderen van de kosten;
 • het toevoegen van waarde aan het vastgoed;
 • de toegevoegde waarde van uw vastgoed voor de bedrijfsprocessen;
 • het creëren van een flexibele en innovatieve werkomgeving waar klanten en medewerkers met plezier verblijven.

Het resultaat is een strategisch huisvestingsplan dat het imago van het bedrijf, het satisfactieniveau van klanten en medewerkers en het bedrijfsresultaat optimaliseert.

Huisvestingsanalyse

Het analyseren van uw bestaande huisvesting is een belangrijke stap naar het inzichtelijk maken van de verbetermogelijkheden. Wij voeren een uitgebreide huisvestingsanalyse uit waarin een aantal belangrijke zaken aanbod komt:

 1. Een technische kwaliteitsscan van het vastgoed.
 2. Een kwalitatieve huisvestingsscan waarin we de gebruikswaarde analyseren, oftewel we bekijken in hoeverre het functioneren aansluit bij de eisen en wensen.
 3. De kosten/gebruiksverhouding: wegen de voor de huisvesting gemaakte kosten wel op tegen de prestaties die geleverd worden?
 4. Als laatste de duurzaamheidsprestaties. Hoe presteert het gebouw op energie, veiligheid en gezondheid?

Deze vier aspecten kunnen we voor u uitpluizen. Zo krijgt u met uw organisatie inzicht in de huidige stand en de verbetermogelijkheden van uw huisvesting.

Bezettingsgraadanalyse

Een aanvullende analyse die onze inspecteurs kunnen uitvoeren is een bezettingsgraadanalyse. De bezettingsgraad geeft de intensiteit van het gebruik van uw huisvesting goed weer. Is de bezettingsgraad laag, dan zijn er mogelijkheden om te besparen op kosten of om uit te breiden in aantal medewerkers. Bij een hoge bezettingsgraad wordt geanalyseerd of de bedrijfsproductie niet wordt tegengewerkt door eventueel ruimtegebruik. Onze adviseurs voeren een analyse uit en brengen de bezittingsgraad voor u in kaart.

Ruimtemanagement

Hoe een ruimte is ingericht, hoe deze functioneert en hoe dit gecoördineerd wordt, bepaalt in belangrijke mate de efficiëntie van het ruimtegebruik. PVM adviseert en ondersteunt in ruimtemanagement. Wij adviseren u over een efficiënte inrichting van een ruimte, zowel fysiek als op het gebied van elektra en connectiviteit. We ondersteunen u bij het invoeren van een ruimtemanagementsysteem dat het gebruik van werkplekken en vergaderruimtes regelt. Door de verschillende faciliteiten in te plannen en vast te leggen maken we een efficiëntieslag die kosten bespaart en het bedrijfsproces de mogelijkheid geeft uit te breiden.

Huisvestingsconcept

Onze adviseurs ontwikkelen een huisvestingsconcept voor uw organisatie, met het oogpunt op de verschillende analyses en de identiteit en cultuur van uw organisatie. Een huisvestingsconcept is vaak onderhevig aan trends en ontwikkelingen. Zo waren er de kantoortuinen in de vorige eeuw en is er op dit moment het nieuwe werken. Wij ontwikkelen een concept met daarin de voor u relevante punten van de nieuwste ontwikkelingen. Het resultaat is een concept dat de bedrijfscultuur en het bedrijfsimago versterkt en de bedrijfsprocessen ondersteunt en efficiënter maakt.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Björn van Huijgevoort
Directeur
06 42 13 86 15
b.vanhuijgevoort@p-v-m.nl
Roy Zöld
Directeur
06 25 30 00 44
r.zold@p-v-m.nl
Marc Heijmans
Directeur
06 53 75 16 45
m.heijmans@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
 • Investering in een langdurige klantrelatie;
 • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
 • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
 • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
 • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.