Beheer & Onderhoud

Helder onderhoudsbeleid met gedegen meerjarenplannen verzekert een mooie toekomst van uw vastgoed

Vastgoed heeft een lange levensduur. Beheer en onderhoud zijn noodzakelijk om gedurende deze levensduur de kwaliteit te behouden. Beheer om goed gebruik te stimuleren en gebreken te constateren en onderhoud om gebreken aan te pakken zodat de levensduur behouden blijft. Een goed beheer- en onderhoudsplan zorgt ervoor dat de kosten voor onderhoud acceptabel blijven en uw vastgoed de prettige omgeving is die de gebruiker wenst. Als gevolg van de projecten die we hebben uitgevoerd, hebben wij van PVM uitgebreide ervaring met het opstellen van beheers- en onderhoudsplannen.

Conditiemeting (NEN2767)

De conditiemeting is de basis van ieder onderhoudsplan. Voordat bepaald kan worden wat er wanneer onderhouden moet worden, moet in kaart zijn welke gebreken er op dit moment aan uw vastgoed zijn. Onze inspecteurs zijn ervaren in het uitvoeren van conditiemetingen en kunnen, zonder de gebruikers tot last te zijn, een conditiemeting uitvoeren voor uw gebouw die de normen van de NEN2767 volgt. Aan de hand van de vastgestelde conditie van uw gebouw kunnen wij een meerjaren onderhoudsplan samenstellen.

Meerjaren begroting

Aan de hand van de conditiemeting en de gewenste kwaliteit van het onderhoud stellen wij een meerjaren onderhoudsplan voor uw vastgoed op. Een meerjaren onderhoudsplan beschrijft welk onderhoud wanneer plaatsvindt. Hiermee kan een inschatting gemaakt worden welke kosten op welk moment komen, waardoor het management van onderhoud en het verwerken van de kosten in de begroting effectiever en doeltreffender worden.

Integrale inspecties (BOEI)

BOEI staat voor brand, onderhoud, energie en inzicht in het voldoen aan wet- en regelgeving. Deze vier thema’s staan centraal in de rgdBOEI. Onze gecertificeerde inspecteurs inspecteren en adviseren u als vastgoedbeheerder op basis van deze BOEI-kennis. Wij hebben de rgdBOEI mede helpen ontwikkelen en treden als docenten op in de opleidingen, waardoor wij dé gespecialiseerde partij zijn die middels deze methode de toekomst van uw vastgoed zeker kan stellen.

DMJOP

Wij richten ons als exploitatieadviseurs op de toekomst. Door duurzame materialen met een lange levensduur en weinig onderhoud in en om uw vastgoed aan te brengen, kunnen uw exploitatielasten worden verminderd. Deze afweging tussen investeringskosten en verminderde exploitatielasten maken wij graag voor u. Op deze manier kunt u weloverwogen een beslissing maken voor uw exploitatie.

Propertymanagement (VvE)

Het beheren van een gebouw bevat drie hoofdtaken: administratie, technisch beheer en commercie. Als property manager neemt PVM deze taken van u over, waardoor u ontlast wordt als eigenaar van het vastgoed. Binnen het technisch beheer organiseren wij het onderhoud en de onderhoudsplannen. Dit organiseren we middels het opstellen van handboeken waarin het beleid omtrent het onderhoud en het uitvoeren van onderhoud beschreven staat. Dit dient als basis voor een gedegen (onderhouds-) kwaliteit van het vastgoed. Ook zullen wij als propertymanager zorgen dat uw ruimte aantrekkelijk in de markt wordt gezet wanneer deze beschikbaar komt, zodat we samen werken aan een continue exploitatie.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Roy Zöld
Directeur
06 25 30 00 44
r.zold@p-v-m.nl
Marc Heijmans
Directeur
06 53 75 16 45
m.heijmans@p-v-m.nl
Nick van Steeden
Vastgoedadviseur
040 291 40 20
n.vansteeden@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.