Aanbesteden & Contracteren

Scherp aanbesteden en verantwoorde contractvorming geven u de beste verhouding in kosten, kwaliteit en kwetsbaarheid.

Binnen de vastgoedwereld is het inschakelen van overige partijen een afweging tussen kosten, kwaliteit en kwetsbaarheid. De kosten zijn het meest overzichtelijk. De kwaliteit wordt op basis van ervaring en netwerk ingeschat. De kwetsbaarheid binnen het aanbesteden en contracteren beschrijft de mate van juridische en sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid die al dan niet afgedragen wordt. U als vastgoedeigenaar wilt uiteindelijk zo scherp mogelijk kunnen aanbesteden en contracteren. PVM adviseert bij het opstellen van aanbestedingsprocedures en contractvorming, zodat uw organisatie verzekerd is van zekerheid, kwaliteit en de juiste prijs.

Europees aanbesteden

In de aanbestedingswet staan de eisen van Europa vastgesteld. Deze procedures, die voorgeschreven zijn door de EU, gelden voor alle overheden en nutssectoren binnen de Europese Unie. Dit met als doel om met een transparante en gelijke aanbesteding de ‘gemeenschappelijke gelden’ te beschermen. Wij voeren de aanbestedingen voor uw organisatie uit via de juiste procedures en de in Nederland aanwezige aanbestedingswet. Zo bent u verzekerd van een scherpe aanbesteding die voldoet aan de regels, voor de beste kwaliteit en de juiste prijs.

Aanbestedingsstrategie

Het starten van een aanbesteding betekent een toename van het aantal beslismomenten. PVM schrijft aanbestedingsstrategieën voor grote aanbestedingen waarin wordt beschreven wat er aanbesteed wordt, hoe dit zal worden aangeboden en wie hier allemaal betrokken bij zijn. Het aantal mensen dat betrokken is bij een aanbestedingsvraag loopt al snel op. In de aanbestedingsstrategie beschrijven we wie welke verantwoordelijkheden en taken heeft en hoe er onderling en project-breed gecommuniceerd wordt.

Contractaudit

Als onafhankelijk adviesbureau zijn wij de geschikte partij voor het uitvoeren van een contractaudit. Heeft de door u ingehuurde partij gedaan wat er volgens het contract van hen verwacht wordt? En is dit volgens de afspraken gegaan? Wij zoeken het voor u uit, als onafhankelijke partij.

Vraagspecificeren

Aanbesteden is vragen. Een heldere en duidelijke uitschrijving van een aanbesteding, oftewel de vraag wie een project met de beste kwaliteit voor een scherpe prijs kan uitvoeren, is essentieel. Deze opgave pakken onze adviseurs graag voor uw organisatie op. Zij zetten de vraag scherp neer en specificeren wat hiermee bedoeld wordt. U vertelt ons wat uw wensen zijn, wij verwerken dit tot een scherpe vraagspecificatie.

Geïntegreerde contracten

Door te werken met geïntegreerde contracten kunt u risico afdragen aan de met u samenwerkende partij. Ook vergemakkelijkt u het relatie- en projectbeheer. Een DBM (Design, Build, Maintain)-contract geeft u de mogelijkheid om in verschillende levensfasen van een complex dezelfde partij onder één contract in te schakelen. Maincontracting, ook wel een integraal beheercontract (IBC) genoemd, is een andere optie die u als organisatie heeft bij het beheren van gebouwen en complexen. In dit geval beheert de Maincontracter, de ingeschakelde partij, (een deel van) de portefeuille voor een langere looptijd. PVM gebruikt de expertise vanuit de exploitatie in de ontwerpfase. Vanuit deze kennis adviseren we bij het contracteren via een DBM- of IBC-constructie en nemen uw zorg uit handen.

Meer weten over onze werkwijze of gewoon eens kennismaken?
We ontmoeten u graag!
Vastgoedspecialisten voor al uw vraagstukken
Onze mensen moeten het doen
De adviseurs van PVM zijn enthousiast, betrokken, deskundig, innovatief en energiek. Allen hebben zij een hart voor vastgoed, dat hen verbindt tot een hecht team van specialisten. Een selectie van onze mensen is beschikbaar voor contact en vragen:
Björn van Huijgevoort
Directeur
06 42 13 86 15
b.vanhuijgevoort@p-v-m.nl
Roy Zöld
Directeur
06 25 30 00 44
r.zold@p-v-m.nl
Paul Hendrikx
Directeur
06 51 22 80 96
p.hendrikx@p-v-m.nl
middleBlockImg
Daarom kiest u voor PVM!
Kiest u voor PVM, dan kiest u voor...
  • Investering in een langdurige klantrelatie;
  • De gebruikers van gebouwen en hun tevredenheid als centraal uitgangspunt;
  • Ontzorging in alle facetten van vastgoed;
  • Vastgoedspecialisten in hart en nieren;
  • Een aanpak die rendeert.
PVM is méér dan uw vastgoedspecialist. We zijn uw adviseur, uw manager, uw sparringpartner, uw rechterhand in al uw vastgoedvraagstukken. U ontzorgen is dan ook onze eerste prioriteit.